Advies & interimmanagement

Seminar Asset Management Control 2017

seminar_asset_management_controlOp 8 november 2017 vond het jaarlijkse, in samenwerking met defensie georganiseerde, seminar “Asset Management Control” plaats. Ongeveer200 deelnemers deelden op Marine Etablissement Amsterdam hun uitdagingen, ervaringen en oplossingen op het gebied van asset management.

In de ochtend verzorgden de keynote speakers; ir. Benno Bultink, Cécile van Oppen MSc van Copper8 en mr. Hans Kuijper van Defensie een plenaire presentatie. Benno Bultink liet zien hoe Rijkswaterstaat door middel van prestatiemanagement meer grip krijgt op de netwerkkwaliteit. Samenwerken en een goede systematiek zijn daarin essentieel. Cécile van Oppen presenteerde aan de hand praktische voorbeelden en van de vier wetten van ecologie van Barry Commoner het verband tussen economie en ecologie. Ook daarin kwam samenwerking als belangrijk middel naar boven. Hans Kuijper liet zien hoe defensie aan innovatie werkt om voorop te blijven lopen in een snel veranderende wereld. Daarbij kwam hij met de expliciete uitnodiging om met defensie samen te werken bij innovaties.

’s Middags werden er 20 presentaties verzorgd door de AMC partners. AssetPouwer en Rainmen Europe presenteerden daar samen hun visie op assetmanagement, gedrag en samenwerking in praktijk.