Advies & interimmanagement

Webinar - Assetmanagement vanuit veranderkundig perspectief

We leven in een snel veranderende wereld waarin eisen en wensen van diverse stakeholders vragen om wendbaarheid van een assetmanagement organisatie. Soms vragen veranderende organisatieopgaven om andere of hogere performances van assets binnen de organisatie. En veelal moeten (en mogen) we samenwerken met meerdere organisaties in de keten, bijvoorbeeld als het gaat om het beheer of onderhoud van de assets. Hoe bereiken we nu een effectieve samenwerking? In onderstaande opname van dit webinar introduceren we assetmanagement als veranderkundige opgave en geven we concrete inhoudelijke en veranderkundige handvatten die jouw organisatie verder helpen.

Assetmanagement Acceleratie Team

In dit webinar delen we met elkaar ervaringen over assetmanagement in de praktijk. Hoe voeren we assetmanagement nu daadwerkelijk integraal en hoe maken we het werkend met elkaar in de praktijk? Wij zien dat integraal werken binnen organisaties en samenwerken in ketens en netwerken tussen organisaties vraagt om (ander) samenwerkingsgedrag. De vraag die voorligt: hoe bereiken we dat? Hoe ziet dat samenwerkingsgedrag eruit? Wij helpen je in dit webinar graag met de sleutel tot een blijvend en effectief samenwerkings- en uitvoeringsgedrag.

De sprekers en ervaren experts op dit gebied Adrie Pouwer (AssetPouwer) en Ger de Kok (Rijnconsult) nemen vanuit hun visie de bezoekers mee in een boeiend gesprek over inzichten en succesfactoren, wat welkt wel en wat niet. Zij geven je concrete handvatten die je nodig hebt om de samenwerking te laten slagen. Zowel op het gebied van inhoud en proces als de menskant. We sluiten af met actiegerichte punten waar je in de dagelijkse praktijk gelijk mee aan de slag kunt. 

 

Bent u geinteresseerd in een specifiek onderdeel van het webinar, klik dan op onderstaande links of ga naar het aangegeven tijdstip :

  • Inhoudelijke assetmanagement verbeteringen, aanpak en ervaringen (tijdstip 3:55)
  • Veranderkunige assetmanagement aanpak en ervaringen (tijdstip 16:46)
  • Concrete handvatten (tijdstip 38:30)
  • Vragen uit het publiek (tijdstip 46:48)

De sheets behorend bij dit webinar zijn op verzoek verkrijgbaar.

Sprekers

Sprekers webinar assetmanagement veranderkundig perspectief

Adrie Pouwer

Adrie Pouwer is een ervaren consultant en interimmanager op het gebied van assetmanagement met passie voor verbeterprojecten. Hij is lid van de NEN/ISO assetmanagement normcommissie. Adrie is sterk in het leggen van de verbinding tussen strategie en praktijk. Vanuit zijn praktische ervaring op het gebied van assetmanagement systemen en processen en inbreng vanuit de organisatie zet hij praktische en passende oplossingen neer.

Ger de Kok

Ger de Kok is senior consultant op het gebied van leiderschap, leren en ontwikkelen bij organisatieadviesbureau Rijnconsult. Ger brengt tijdens het webinar dan ook met name de gedragskant onder de aandacht. Met zijn vele jaren ervaring in de industriele, bouw- en infrasector heeft hij veel praktijkvoorbeelden over het inzetten van gedragverandering binnen deze tak van sport.

Vanuit Rijnconsult heeft onze adviseur van team Real Estate Jan Treep het webinar gemodereerd.  

Voor wie?

Het webinar is bedoeld voor managers, bestuurders en professionals van asset-gedreven organisaties zoals woningcorporaties, ziekenhuizen, waterschappen, ingenieursbureaus, bouwbedrijven, infrabedrijven, rail-en transportbedrijven, nutsbedrijven, provincies etc.